foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

S tugom smo primili vijest da je preminuo Zlatko Kovačević, naš član, veliki sportaš i prijatelj, u 79. godini života

Zlatko je bio dobri duh naše lige (op.u. Jarunska triatlon i duatlon liga). U današnje doba kada je bahatost i agresija uvriježen način komunikacije u svim djelovima društva, Zlatko je do zadnjeg dana bio uvijek isti: galantan gospodin, pristojan i kulturan. Nikada nametljiv iako je imao više iskustva i rezultata od mnogih mlađih. Pun poštovanja prema svima, spreman iskreno poslušati svakoga.

Osim što je bio gospodin u punom smislu te riječi, Zlatko je personifikacija izreke da je starost prvenstveno osjećaj. “Kad se družim sa svojim vršnjacima, samo pričamo o bolnicama i doktorima – onda se i ja razbolim. Tu s vama samo pričamo o trkama i treninzima – pa sam onda i ja zdrav”. Iako je svoje rekorde postavio davnih dana, godine mu nisu oduzele ljubav prema sportu, kretanju i druženju. Njegovo iskustvo i mudrost su mu dozvolili da ostane vitalan i aktivan do posljednjeg dana te da uvijek zna granicu svojih mogućnosti.

Mnogi triatlonci su u Zlatku vidjeli uzor i primjer kako bi i oni željeli dočekati starost. Dostojanstveno, aktivno i u društvu prijatelja sa kojima dijele strast za životom u pokretu. Pomažući drugima da ostvare svoje najbolje rezultate. Zadržavajući životnu energiju kako bi bili produktivan član društva koji doprinosi dobrobiti zajednice.

Sve ovo i puno više je bio naš Zlatko. Čovjek koji je svojim primjerom mijenjao ljude i svijet oko sebe. I dok ga više nećemo viđati na Jarunu zauvijek ćemo pamtiti njegovu dobrotu i mirnoću.

Počivao u miru, dragi naš Zlatko

 

Z.T.

Video