foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Objavu uputa Središnjeg državnog ureda za šport prenosimo u cijelosti:

 

Upućuju se svi dionici u sustavu športa da prate službene stranice Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ravnateljstva civilne zaštite i Ministarstva vanjskih i europskih poslova

Slijedom velike zainteresiranosti športske javnosti zbog pojave koronavirusa (COVID – 19), a u svezi svih postupanja i protokola vezanih uz športske aktivnosti i događanja, upućujemo sve dionike u sustavu športa da svakodnevno prate službene stranice nadležnih institucija - Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (https://www.hzjz.hr/), Ministarstva zdravstva (https://zdravlje.gov.hr/ ), Ministarstva unutarnjih poslova - Ravnateljstva civilne zaštite (https://civilna-zastita.gov.hr/ ) te Ministarstva vanjskih i europskih poslova (http://www.mvep.hr/hr/).

Posebno naglašavamo da se prate priopćenja Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o svim aktualnostima i promjenama u postupanju s obzirom na učestale promjene u postupanjima.

Isto tako, naglašavamo kako Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske apelira na sve osobe koje su boravile na područjima zahvaćenim novim koronavirusom da u interesu javnog zdravstva ne dolaze na javna okupljanja te zbog trenutne epidemiološke situacije u svijetu apelira na sve naše građane da odgode putovanja, koja nisu nužna, u zahvaćena područja.

Svakoga dana u 15 sati Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo na svojim mrežnim stranicama objavljuju najnovija saznanja o novom koronavirusu: https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/.

Hrvatskim državljanima preporučuje se pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/pitanja-i-odgovori-o-novom-koronavirusu-2019-ncov/.

Upite vezane uz praćenje stanja novog koronavirusa na području Republike Hrvatske možete slati na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Sve informacije vezane uz novi koronavirus pratite na web stranicama i društvenim mrežama

https://vlada.gov.hr/koronavirus
https://zdravlje.gov.hr/corona-virus-i-mjere-prevencije/4952
https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/
https://civilna-zastita.gov.hr
https://twitter.com/RavnateljstvoCZ
https://www.facebook.com/Ravnateljstvo-civilne-za%C5%A1tite-MUP-RH-112341947028373/

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izdalo je preporuke za putovanje kojima se građane poziva na oprez i detaljnije informiranje prije puta u inozemstvo: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/.Video