foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Svakom sportašu posebno rekreativnom preporuka je da barem jednom godišnje obavi sportski liječnički pregled. Ovdje stavljam naglasam na rekreativnom jer profesionalni i poluprofesionalni sportaši liječničke preglede obavljaju u sklopu kluba čak i više puta godišnje.

Za sve rekreativne triatlonce koji nastupaju na bilo kojem triatlonu tokom godine savjetujemo da obave liječnički pregled, dok svima onima koji su se prijavili za Licencu Hrvatskog triatlon saveza, liječnički pregled je OBAVEZAN.

Liječničke preglede možete obaviti u svim ambulantama i poliklinikama sportske medicine ili medicine rada. Važno je da su liječnici, koji izdaju uvjerenje o zdrastvenoj sposobnosti sportaša, specijalisti medicine rada ili sportske medicine.

Preglede možete obaviti na više lokacija u Zagrebu, a najpopularija je Poliklinika Zagreb gdje vas Vaš klub mora naručiti na sportski pregled i po dobivenom terminu dođete tamo i obavite pregled dosta brzo. Cijena pregleda je 40,00 kn.

Osobno, svoj posljednji sportski pregled obavio sam u Poliklinici LabPLus u Maksimirskoj 282 nasuprot samog okretišta u Dubravi. Cijena sportskog pregleda iznosi 80,00 kn. Pregledi se obavljaju svakodnevno od ponedjeljka do petka 7:00 - 19:00, subotom prema dogovoru, a sportaše za pregled primaju radnim danom do 17:00 sati.

Za pregled u Poliklinici LabPlus obavezno morate donijeti (vrijedi za članove Triatlon kluba Jarun, za ostale klubove i pojedince nemam informaciju) svoju sportsku iskaznicu s potvrdom o plaćenoj članarini za 2019. godinu. Pregled se obavi jako brzo.

Uvjerenje o zdrastvenoj sposobnosti sportaša izgleda ovako.

Iskreno se nadam da ćete svi koji se bavite nekim sportom obaviti svoj sportski liječnički pregled radi sebe i sigurnosti u svoje zdravlje i postići svoje zacrtane sportske ciljeve i rezultate.I.P.


Video